MAGYAR DEUTSCH ENGLISH
Pályázatok
Szekszárdi Ipari Park
KEOP-7.1.2.0-2008-0284
Vagyonkezelő Kft.
KEOP–1.2.0/2F/09-2010-0062
partnerek
Szekszárd Megyei Jogú Város csatornahálózatának bővítése, valamint a települési szennyvíztisztítóban keletkező szennyvíziszap hasznosítását célzó komposztáló kiépítése

A projekt neve:
Szekszárd Megyei Jogú Város csatornahálózatának bővítése, valamint a települési szennyvíztisztítóban keletkező szennyvíziszap hasznosítását célzó komposztáló kiépítése

Projekt általános leírása:
A pályázat benyújtásának hosszú távú célja, hogy növelje a szennyvíz csatornával ellátott lakosok és gazdálkodó szervezetek számát, ezáltal csökkentse a közmőolló nagyságát és, hogy a települési szennyvíztisztítóban keletkező szennyvíziszap kezelését megvalósító komposztáló telep kiépítésével nemzeti szinten növelje a hasznosításra kerülő hulladékok arányát. A projekt direkt célja, hogy a csatornahálózat bővítésével javítsa a szekszárdi kommunális szennyvíztisztító kihasználtságát, ezáltal csökkentse a fajlagos üzemeltetési költségeket és, hogy a településfejlesztési tervek végrehajtásához biztosítsa az újabb építési engedélyek kiadásához elengedhetetlen közművet. Az önkormányzatnak a komposztáló egység kiépítésével a környezet terhelésének és az üzemeletetési költségek csökkentése a célja. A projekt megvalósítására közbeszerzési eljárást indítanak.
A projekt elsődleges élcsoportja Szekszárd lakossága és gazdálkodó szervezetei, de közvetett célcsoportjai a beruházás hatásterületén érintett környezeti elemek., a településre látogató turisták. A régió lakossága, a környezeti állapota, és közvetett célok tekintetében maga a pályázó is.

Projekt műszaki leírása:
A közvetlen cél elérése lehetővé teszi 8 km gerincvezeték kiépítését, 540 rákötési lehetőség biztosítását, az iszapkezelés üzemeltetési költségeinek 40%-kal való csökkentését és a hasznosítható szennyvíziszap 24%-kal való növelését.

Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata
7100 Szekszárd, Béla király tér 8.

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatóság
1134 Budapest, Váci út 45.
Postacím: 1399 Budapest Pf.:677
www.fi.kvvm.hu
www.nfu.hu
 

keresés
virtuális kirándulás
térkép
webkamera
Kapcsolat
hírlevél
Itt iratkozhat fel heti hírlevelünkre!


MarkCon 2009
Vakok és gyengénlátók
számára
E-HIVATAL KAPCSOLATI INFORMÁCIÓK ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ HONLAP-TÉRKÉP